Programma Bonifatiusfestival

Vanaf 15 mei

Vanaf 15 mei is in de kerk een expositie over Bonifatius ingericht. Voor een rondleiding (voor groepen) mailen naar bonifatiusfestival@gmail.com. Vanaf 2 juni staan ook de resultaten van de kunstwedstrijd in het koor. De kerk is dagelijks geopend van 10 tot 17.

 

Zaterdag 10 juni

10.00 Welkom en Opening festival, door burgemeester Marcel Thijssen met aansluitend een mini symposium.

10.15 Lezing dr. Gert van Klinken, Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Amsterdam: Continuïteit en discontinuïteit van religie in Noordwest Drenthe.

11.00 Lezing prof. dr. Wouter Slob, bijzonder hoogleraar Protestantse Theologie aan de R.U.G… Hij maakt o.a. een vergelijking tussen de manier van missioneren van Bonifatius met huidige visie op missionair gemeente zijn.

12.30 Lunch, met presentatie door dr. Wijnand van der Sanden (provincie Drenthe) over een bezoek van William Lukis en Henry Dryden in 1878 aan Drenthe en hun werk aan de Bonifatiuskerk in Vries. Wat deden ze daar?

12.00 – 19.00 uur

Gezellige markt met stands met allerhande producten en ambachten uit de streek.

 

13.30 Wandeltocht langs historische plaatsen in het dorp. Startplaats: de Brink, met informatie over de natuur rond Vries over de geschiedenis van Huize Rezzago, waar de kunstschilders Taco Mesdag en Geesje van Calcar hebben gewoond.

13.30 Fietsen langs archeologische plaatsen in en rond het dorp o.l.v. Lisbeth Simon van GeoPark De Hondsrug. Ook startplaats: de Brink.

15.00 ‘Een en al muziek’. Essenza, mannenkoor Vries, vrouwenkoor Vries, Quintslag en Zeijer Compagnie treden op in kerk en kroeg met een fantastisch programma

treden op in kerk en kroeg met een fantastisch programma!

16.30 ‘Het onverwoestbare – poëtisch portret van St.Bonifatius’. Met voordracht, zang en muziek wordt een indringend portret geschilderd over het leven van de heilige Bonifatius door dichter en performer Akke Brouwer uit Dokkum.

17.00 Tijd voor een kloosterbiertje en een speciaal Bonifatiusarrangement bij de plaatselijke horeca!

19.30 Theaterstuk ‘Bonifatius met een knipoog’, geschreven door Simon Koops en Jan Zuurd, eerste deel wandelend door het dorp en tweede deel in en om de kerk.

 

Zondag 11 juni

10.00 Een oecumenische viering in de Bonifatiuskerk met medewerking van de Cantorij uit Vries en de Schola Gregoriana uit Roden. Na de viering koffie en brunch op de Brink met muziek van de Harmonie uit Vries. Aansluitend de prijsuitreiking van de kunstwedstrijd, de jury, Greet Hamming, kunsthistoricus, Thom van der Goot, oud-directeur Oosterpoort en Geert Pruiksma, directeur Museum Nienoord, lichten toe! Ook het publiek heeft gekozen!