Nedmag

Nedmag is sinds 1981 gevestigd in Veendam met twee winningslocaties waar zeer zuiver magnesiumzout wordt gewonnen en een productielocatie waar dit zout omgezet wordt in magnesiumhydroxide, magnesiumoxide en calciumchloride. Deze producten worden wereldwijd ingezet voor industriële toepassingen, stof- en gladheidbestrijding, papierindustrie, waterzuivering maar ook in toenemende mate in de voedings- en gezondheidsindustrie.

Wereldwijde levering van deze producten is mogelijk dankzij een uitstekende logistieke positie in Veendam vanwege goede weg-, spoor- en kanaalverbindingen en de aanwezigheid van zeehavens (de Eemshaven en de haven van Rotterdam).

Nedmag zet in op productontwikkeling en innovatie door uitbreiding van de afdeling business development en door samen te werken met universiteiten in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De komende jaren wordt fors geïnvesteerd in uitbreiding, vervanging en energiebesparing. 

De aandelen van Nedmag zijn voor 50% van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) en voor 50% van de Lhoist Groep (internationaal opererend Belgisch familiebedrijf).

Contact

Nedmag B.V.
Postbus 241 (Billitonweg 1)
9640 AE Veendam
Nederland

Tel: +31 598 651 911
Fax: +31 598 651 205

E-mail: info@nedmag.com