VanTyNaarLo in de Bonifatiuskerk in Vries

In juli en augustus 2017 biedt kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo een uitgebreid programma aan in de Bonifatiuskerk in Vries. Met exposities, theaterstukken en de toren van Babel.

Het overkoepelende thema van de activiteiten is ‘Beeldtaal verbindt’. Tussen 13 juli en 3 september wordt er samen met bezoekers en kinderen gebouwd aan de toren van Babel. De toren wordt gebouwd met papier (en lijm) en karton. De bouw wordt begeleid door twee kunstenaars, die vooral tijdens de weekenden, de Fietsvierdaagse en de Kinderweek (laatste week augustus) aanwezig zijn.

Daarnaast is er iedere twee weken een andere expositie in het koor en schip van de kerk te zien. Het algehele thema hiervan is ‘Nieuwe Beeldenstorm in de Bonifatiuskerk’. De aftrap vindt plaats op 30 juni met een immens panorama ‘Het Paradijs’ met een doorsnede van 6 meter. De weken daarop wisselen de kunstenaars elkaar af.

1: 30 juni t/m 12 juli: ‘Panorama Het Paradijs’ Eske Koetje
2: 13 juli t/m 26 juli: werk van Peter Tholen en Lia Vriend
3: 27 juli t/m 9 augustus: werk van Maya Vermeulen en Mare Sliedrecht
4: 10 augustus t/m 23 augustus: werk van Klaas Bil en Bernhard van Loon
5: 24 augustus t/m uiterlijk 3 september: werk van Grietje van der Broek en Jose Geertze

In juli worden er verschillende theaterstukken gespeeld in de kerk door theatergezelschappen ‘de Gastspeler’ en ‘Pas gemaaid gras’. Op 16 juli speelt theatergroep de Gastspeler het stuk ‘Zeg maar Moliere’, wat een grappig en muzikaal stuk is. Op 22 en 23 juli speelt ‘Pas gemaaid Gras’ het stuk ‘De zomer is hier’, dat ongeveer een half uur duurt. In de zomer is hier wordt het leven aan de kaak gesteld.

Ook gaan kunstenaars Eske Koetje, Peter Tholen, Maya Vermeulen en Mare Sliedrecht in de maanden juli en augustus afwisselend van elkaar aan het werk in de kerk. Publiek is hierbij van harte welkom om het werk te komen aanschouwen of om een praatje te komen maken met de kunstenaar.

In juli en augustus is de Bonifatiuskerk speciaal voor alle activiteiten iedere dag tussen 10 uur en 17 uur geopend.

Meer informatie over alle activiteiten van VanTyNaarLo tijdens het culturele jaar is te vinden in de informatiegids die ze hebben gemaakt.

Locatie

De verschillende activiteiten vinden plaats in en om de Dorpskerk in Vries.
Adres: Brink 3, 9481 BE Vries

Meer informatie

Meer weten over kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo? Op hun website is meer informatie te vinden. En in een interview op onze website vertellen kunstenaars Eske Koetje en Maya Vermeulen meer over dit project.