‘Gekkenwerk?’

Hoe de systeemwereld de professionals drijft tot waanzin

 Theater over 120 jaar Dennenoord, 10 & 18 november De Kimme

Op 10 en 18 november 2017 is het theaterstuk te zien over 120 jaar Dennenoord in Zuidlaren. Het stuk heet ‘Gekkenwerk?: Hoe de systeemwereld de professionals drijft tot waanzin’ en wordt gemaakt door inwoners van Zuidlaren en ondersteund door zorginstelling Lentis. Het theaterstuk vindt plaats in De Kimme op het Dennoordterrein in Zuidlaren. De voorstellingen starten om 20.15 uur. Tickets zijn te krijgen bij theater De Kimme zelf en bij de receptie in het hoofdgebouw van Lentis of via de site van De Kimme

De theaterproductie toont hoe meer dan 120 jaar geestelijke gezondheidszorg Zuidlaren mede heeft gevormd tot wat het nu is. Het theaterstuk gaat niet alleen over de geschiedenis van het terrein, maar ook over de geschiedenis van de gehele psychiatrie.

Het theaterstuk laat een tijdsbeeld zien. Een tijd waarin we ons nu nog amper kunnen verplaatsen. Hard werken, slechte huisvesting, karige maaltijden, weinig kleding en doen wat je gezegd wordt in een systeem vol regels. Zo zou je een groot deel van de tijd dat Dennenoord heeft bestaan kunnen samenvatten, zo schetsen de makers van ‘Gekkenwerk?’. Sinds 1 januari 2007 maakt de inrichting deel uit van zorginstelling Lentis.

Zie ook de flyer

Locatie

Het theaterstuk wordt opgevoerd in Theater de Kimme op het terrein van Dennenoord.
Adres: E 70, 9471 KA Zuidlaren

Datum: 10 en 18 november 2017. Aanvang om 20:15 uur.

Kaarten bestellen via http://www.theaterdekimme.nl/kaarten-gekkenwerk

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar het volledige programma van het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo? Meer informatie vindt u op de evenementenpagina!