Tentoonstelling Ol Eel over Roelof Jan Bekkering

Op 24 en 25 februari en 3 en 4 maart 2018 organiseert de historische vereniging Ol Eel een tentoonstelling over Roelof Jan Bekkering (1907 – 1989), voormalig inwoner van Eelde. Een bekend persoon in het dorp, waar veel verhalen over te vertellen zijn.

De tentoonstelling is te bezoeken op 24 en 25 februari en op 3 en 4 maart in de dorpskerk van Eelde en het naastgelegen Loughoes. De boerderij van Roelof Jan Bekkering stond namelijk tegenover de kerk. Bekkering was een zoon van gegoede boeren. In het schooljaar 1921/22 studeerde hij – naast zijn werk als boer – aan de Academie Minerva. Gedurende zijn leven maakt hij een groot aantal schilderijen en pentekeningen. Vaak over Eelde, waarbij boerderijen en dorpsgezichten centraal stonden.

Ernestien Honning is de kleindochter van de kunstenaar en heeft het initiatief genomen tot de tentoonstelling. Zij geeft dan ook in november een lezing over haar grootvader. In totaal zijn er naar schatting zo’n 150 schilderijen van Bekkering in omloop. Hiervan zijn er 50 in het bezit van Ol Eel. Ook het Drents Museum beschikt over een aantal pentekeningen.

Waarschijnlijk zijn er in het dorp ook nog een aantal tekeningen en schilderijen te vinden. Heeft u zo’n tekening of schilderij in uw bezit? Ol Eel zou graag alle materialen in kaart brengen en vraagt u daarom contact op te nemen via http://www.oleel.nl/over-ol-eel/contact.

Locatie

De tentoonstelling is te bezoeken op 24 en 25 februari en op 3 en 4 maart in de dorpskerk van Eelde en het naastgelegen Loughoes. Tijden: geopend tussen 12:00 en 17:00 uur.

Meer informatie

Meer informatie over Ol Eel is te vinden via http://www.oleel.nl/over-ol-eel/ledenblad-kontakt.