Museum De Buitenplaats

Tijdens het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo zijn er diverse evenementen in Museum De Buitenplaats in Eelde. Zo worden er diverse museumsessies gehouden en zijn er tentoonstellingen en concerten.

Het (voorlopige) programma ziet er als volgt uit:

Michael Reynolds – an Englishman abroad
07 juli t/m 24 september
In 2008 kwam een groot legaat vanuit de Filip Foundation naar Museum De Buitenplaats van de Engelse kunstenaar Michael Reynolds (1933-2008). Zijn bekendheid verwierf hij met zijn portretten, maar schilderde ook veel landschappen en stillevens. Hij won vele prijzen en kreeg talloze opdrachten. Vanaf 2000 woonde hij tijdens de zomer in Groningen en in de winter in Perugia. Daarnaast was hij de oprichter van de kunsttentoonstelling The Discerning Eye waar het werk van niet-erkende kunstenaars onder de aandacht werd gebracht. Zijn eigen werk kenmerkt zich door een licht handschrift en mooi kleurenpalet in een figuratieve beeldtaal, waarin veel aandacht is voor stofuitdrukking en gevoel.

Buitenplaats

MuseumSessies: Tim Akkerman in Concert
Vrijdag 07 juli – 20.00-22.00
Voorprogramma Timo de Jong
Kaarten € 14,-, te koop op www.kaartjes.nl en via de link op www.museumdebuitenplaats.nl.

De BuitenplaatsIn 2011 wist Tim Akkerman zich te ontworstelen aan het imago van tiener- en rockidool en kwam met het zeer persoonlijk en ingetogen album ‘ANNO’, dat werd ontvangen met overwegend positieve recensies. Ook volgden er optredens op onder andere het Songbird Festival. En waar sommige critici de muziek hier en daar nog wat ‘veilig’ vonden, over één ding was iedereen het eens: Tim Akkerman zelf is allesbehalve veilig. Een moedig mens dat zich kwetsbaar durft op te stellen en bereid is alles op te geven om te kunnen doen waar hij echt in gelooft.

Ook nu slaat de eigenzinnige zanger weer nieuwe muzikale paden in. Met een liveband die meer dan voorheen mede verantwoordelijk is voor de eveneens nieuwe sound, wordt dit keer het gaspedaal steviger ingetrapt dan op ‘ANNO’ het geval was. Momenteel is Tim druk bezig met het schrijven en opnemen van een derde album. Waarvan de singles ‘I’m Still Alive’ (o.a. Radio 2 Topsong) en ‘This Time It’s For Real‘ al een voorproefje zijn. LET OP: Dit avondoptreden vindt plaats op het buitenpodium.

Iedere vrijdagmiddag: singer-songwriters
Op het buitenpodium van Museum De Buitenplaats zijn iedere vrijdagmiddag gratis optredens van verschillende singer-songwriters te zien.

14 juli 15:30 – 16:30
I TOOK YOUR NAME

21 juli 15:30 – 16:30
WESSEL KLOOSTER

28 juli 15:30-16:15
NATHAN GREEN

4 augustus 15:30-16:15
HANNAH SCHOONBEEK

11 augustus 15:30-16:15
KRIS VESSEUR

Ellen ten DammeMuseumsessies: Ellen ten Damme
Donderdag 24 augustus: 20.00
Voorprogramma Ruud Fieten
Kaarten € 14,-, te koop op www.kaartjes.nl en via de link op www.museumdebuitenplaats.nl.
LET OP: avondoptreden op het buitenpodium, 19.30 uur deur open.

Een rasartiest als Ellen ten Damme behoeft eigenlijk geen introductie meer. Museum De Buitenplaats is bijzonder vereerd dat deze super woman van de theaterwereld de MuseumSessies van 2017 zal afsluiten. Ellen is niet enkel zangeres, maar ook actrice, acrobate, danseres, muzikant, schrijfster en componiste. Toch is ze in haar hart vooral muzikant gebleven. Met haar soepele en intense stem lijkt ze elk genre aan te kunnen. Bovendien schrijft ze haar eigen liedjes en speelt ze viool, piano en gitaar. We zijn dan ook verheugd dat dit multitalent, dat eerder op Noorderslag, Pinkpop en Lowlads optrad, ons programma dit jaar afsluit. Bereid u voor op een wervelende show!

Locatie

De evenementen vinden plaats in Museum De Buitenplaats in Eelde
Adres: Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde

Meer informatie

Meer weten over De Buitenplaats of over andere musea en exposities in de gemeente? Bekijk dan het artikel op de website hierover. Nieuwsgierig geworden naar Museum De Buitenplaats zelf? De website van het museum vindt u hier.