Nu en ooit

Kunst, cultuur en natuur staan, net als verleden, heden en toekomst centraal tijdens het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo. Aspecten die op allerlei manieren terugkomen in het kunstwerk ‘Nu en ooit’ in en rond het gemeentehuis in Vries.

De installatie is in 2016 ontwikkeld door een werkgroep uit Taarlo voor Into Nature. Into Nature is een kunstexpeditie door het Noord-Drentse landschap en langs een aantal bekende kunstinstellingen, met werken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De installatie bestaat uit 9 hoge (stal)ramen die een verbinding of grens vormen tussen binnen en buiten en tussen vroeger en nu. Daarnaast zijn er 9 beelden te vinden, die gebaseerd zijn op oude familiefoto’s. Wat het project extra bijzonder maakt zijn de 9 gele betonnen ‘zitelementen’ die voorzien zijn van een zogenoemde ‘QR-code’. Deze kan met een applicatie op een smartphone met een internetverbinding worden uitgelezen. Via de QR-codes kan de bezoeker meer leren over de gemeente Tynaarlo.

De spanning tussen de geschiedenis van het dorp en het besef van voortdurende veranderingen waren inspiratiebronnen voor het project ‘Nu en ooit’. Het project wil een brug slaan tussen het verleden, heden en de toekomst en sluit daarom goed aan bij het thema van het culturele jaar, namelijk ‘Historie met een knipoog’.

Locatie

De kunstwerken van ‘Nu en ooit’ zijn te vinden in en rondom het gemeentehuis in Vries.
Adres: Kornoeljeplein 1, 9481 Vries

Meer informatie

Heeft u geen smartphone of kunt u de QR-codes niet uitlezen? Geen nood. De werkgroep achter Nu en ooit heeft een document gemaakt waarin de informatie ook te vinden is. Dit document is hier te vinden.