High Tea Festival in Bunne

Een heuse ridderorde, maar dan zonder paard en zonder zwaard. Dat is de Ridderlijke Duitsche Orde (RDO) Balije van Utrecht. Een ridderorde met een band met Bunne, waar van 21 tot en met 23 juli 2017 het High Tea Festival wordt georganiseerd.

Tegenwoordig houdt de ridderorde zich vooral bezig met het verlenen van giften aan goede doelen of mensen met (financiële) problemen, maar de Ridderlijke Duitsche Orde stamt al uit 1187. Daarvoor, rond 1145 had de bisschop van Utrecht, Hartbert van Bierum, bij Bunne een burcht laten bouwen. Aan het einde van de 13de eeuw trad Ludolf van Bunne, de grondeigenaar, toe tot de Duitse Orde en schonk hij de burcht aan hen. Hierdoor werd de burcht in Bunne een van de veertien commanderijen van de orde. De burcht groeide al snel uit tot een van de drie kloosters van Drenthe, met de bijnaam ‘Duitse Huis der Heilige Maria te Bunne’.

In het eerste weekend van de zomervakantie in Noord-Nederland is Bunne dé plek voor liefhebbers van High Tea. Tijdens het groots opgezette culinaire en culturele festival staat proeven, beleven en genieten centraal. Er is een markt met meer dan 60 standhouders, een foodplein en (culturele) activiteiten voor jong en oud. Tijdens het evenement wordt ook stilgestaan bij de geschiedenis van het dorp, legt organisator Marloes Bodewes-Bos (Highteawereld.nl) uit. ‘De burcht bestaat niet meer, maar door het High Tea Festival in Bunne te organiseren kunnen wij wel dit verhaal vertellen.’

Planning: Vanaf vrijdag 21 tot en met zondag 23 juli 2017

Locatie

Dit evenement vindt plaats rondom De Melkfabriek.
Adres: Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

Meer informatie

Meer informatie over het High Tea Festival vind je op https://www.highteafestival.nl/.
Lees ook het interview met organisator Marloes Bodewes op onze website.
En wil je meer weten over de Ridderorde? Dat kan ook! Lees dan hier ons artikel over de bijzondere ridderlijke orde.