Multimediale voorstelling ‘De Kinder van Vrees’ wordt een echte beleving

Een multimediale voorstelling met live muziek, dat is wat toneelgroep E POI en Want2Swing Bigband van 15 t/m 18 februari 2018 op de planken brengen. De muzikale toneelvoorstellingen worden opgevoerd in het oudste gebouw van de gemeente Tynaarlo, namelijk de Bonifatiuskerk in Vries.

In ‘De Kinder van Vrees’ staan historische feiten en sagen centraal, vermengd met het leven van nu. Zo komen er diverse historische gebeurtenissen in de mysterieuze theatervoorstelling voor. Eén daarvan is de vondst van 153 kinderlijkjes onder het koor van de kerk. In 1947 worden de lijkjes bij de restauratie van de kerk gevonden. De kinderen liggen daar dan vermoedelijk al bijna 1000 jaar. Nog altijd is het een raadsel wat er met ze is gebeurd. Aangezien het getal 153 in dit mysterie terugkomt, maar ook een bijzonder getal is volgens de bijbel en de numerologie, kreeg het een bijzondere plek in de voorstelling. “Het is een mooi uitgangspunt voor de voorstelling geworden. Zo komt er in de kerk bijvoorbeeld een tribune waar plek is voor 153 mensen”, legt Bert Rossing uit. Vanuit toneelgroep E POI is Rossing samen met Leny Hamminga betrokken bij het schrijven en regisseren van ‘De Kinder van Vrees’. “Het wordt heel magisch en mysterieus, maar ook heel leuk door grappige types en de humor die we erin verwerken.”

Vol verrassingen
De voorstelling kent drie verhaallijnen die zich allen afspelen in een andere tijd. Beleving staat in het gehele stuk centraal. “Het publiek moet parkeren bij de sportvelden. Ze lopen voorafgegaan door een fluitist naar de zuidkant van de kerk. Daar krijgen ze een grote projectie op de kerk te zien die de verschillende verhalen inleidt”, verklapt Rossing. “Mensen moeten van verrassing in verrassing vallen. We willen dan ook al hun zintuigen prikkelen.”

Filmisch te werk
Dat gebeurt niet alleen met toneelspel en diverse projecties, maar ook met behulp van de Want2Swing Bigband. “De samenwerking met een bigband zie je in dit soort projecten niet vaak. Meestal wordt er gewerkt met een kleinere muziekgroep”, vertelt Tony Hoyting. De pianist van de bigband componeert tevens de muziek van de voorstelling. “Het grote aantal instrumenten geeft ons veel mogelijkheden. We kunnen bijvoorbeeld heel filmisch te werk gaan.” Ook Rossing kijkt uit naar de samenwerking. “Het zorgt voor een mooie beleving. In dit geval wordt één plus één echt drie. Het wordt heel bijzonder.

Bekijk de trailer

Locatie

Parkeren en start voorstelling:
Gemeentehuis Tynaarlo
Kornoeljeplein 1
9481 AW VRIES

Data en tijden

Donderdag 15 februari: 20:00 uur
Vrijdag 16 februari: 20:00 uur
Zaterdag 17 februari: 17:00 en 20:00 uur
Zondag 18 februari: 17:00 en 20:00 uur

Meer informatie

Op zoek naar meer informatie over toneelgroep Epoi? Daarvoor kunt u terecht op hun website. Meer weten over Want2Swing Bigband? Bekijk dan hun website!

Kaarten zijn te bestellen in de ticketshop

Foto’s: Toneelgroep Epoi en Want2Swing Bigband