9 en 10 september: Updiggin’

Op 9 en 10 september staat in De Kimme in Zuidlaren de muzikale detective Updiggin’ op het programma. Updiggin’ is onderdeel van het Dennenoord theater- en kampeerweekend. En wil je graag onder begeleiding van een professionele regisseur zelf een voorstelling maken? Dat kan ook! Updiggin’, stichting Trias, de gemeente Tynaarlo en Theater de Kimme nodigen inwoners van Zuidlaren en omgeving uit om samen met cliënten en medewerkers van Lentis een korte voorstelling te maken.

Deze voorstelling zal op 9 en 10 september te zien zijn, voorafgaand aan de muziekvoorstelling Updiggin’. Updiggin’ is dan ook niet zomaar een voorstelling. Het is een uitgebreid project met mogelijkheden tot het maken van een eigen voorstelling, het bezoeken van de reguliere voorstelling en het Dennenoord theater- en kampeerweekend.

UpdigginZelf een voorstelling maken
Onder leiding van regisseur Margriet van den Eijnden maken cliënten van Lentis samen met inwoners uit Zuidlaren een voorprogramma bij Updiggin’. De voorstelling ‘De muren te lijf’ gaat over het optrekken van muren. Muren die je veiligheid bieden, maar je ook kunnen afsluiten en isoleren. De voorstelling nodigt uit om eens over je eigen muur te kijken en te ontdekken wat zich daarachter allemaal afspeelt. Een modern sprookje met muziek, zang en filmbeelden over verbinding en afsluiting.

Updiggin’
‘De muren te lijf’ vormt het voorprogramma van Updiggin’. De voorstelling gaat over de blanke jongen Patrick, die tijdens zijn jeugd in Afrika ziet hoe zijn moeder wordt vermoord. Hij wijst een donkere man aan als dader, de vader van zijn schoolvriendin Alice. Alice’ vader wordt ter dood veroordeeld, maar of hij schuldig is, is nog maar de vraag. Eenmaal volwassen heeft Patrick zijn verleden in Afrika diep begraven, totdat Alice hem opeens brieven begint te schrijven… Updiggin’ is een multimediaal theaterspektakel waarin het publiek in anderhalf uur tijd een wereldreis maakt naar Afrika. Met de muzikale begeleiding van de band Solace I Guess wordt het publiek ondergedompeld in een wereld vol rock, jazz en soul, allemaal met een Afrikaans tintje. Een toegankelijke, maar indringende en toch ook blijmoedige voorstelling over (on)gelijkheid en het belang om naar elkaar te luisteren, uitgevoerd een virtuoze combinatie van muziek, zang en spel.

Kampeerweekend
Beide voorstellingen zijn onderdeel van het Dennenoord theater & kampeerweekend, georganiseerd door Lentis. Bezoekers van de voorstelling zijn vanaf zaterdagmiddag 16.00 welkom om hun tentje te komen opzetten in de prachtige tuin van Dennenoord. Vanaf 17.30 kunnen zij bovendien aanschuiven bij de barbecue en de volgende dag wordt een ontbijtje verzorgd. “De bedoeling van het kampeerweekend is de mensen uit de omgeving kennis te laten maken met Dennenoord, en te laten zien hoe mooi en rustig het hier is”, vertelt Hennie Tuinstra van Lentis. “Bovendien is dit een goede manier om de cliënten van Lentis in contact te brengen met hun ‘buren’ uit Zuidlaren en andersom.” Aanmelden voor de camping kan tot 1 september 2017 via info@theaterdekimme.nl.

Programma theater- en kampeerweekend

Zaterdag 9 september

Tijd Activiteit Prijs
16.00 Ontvangst campinggasten
16.30 Rondleiding Dennenoord: Lentis Erf Goed
17.30 Barbecue (opgeven voor 1 september) €7,50
20.00 Lokaal voorprogramma: De Muren te Lijf
21.00 Solace I Guess: Updiggin’
Na afloop van de voorstelling worden platen gedraaid in de foyer en kan er lekker worden gedanst.

Zondag 10 september

Tijd Activiteit Prijs
8.30 Ontbijt campinggasten (opgeven voor 1 september) €3,50
10.00 Speciale Updiggin’ kerkdienst
11.30 Rondleiding Dennenoord: Lentis Erf Goed
15.00 Lokaal voorprogramma: De Muren te Lijf
16.00 Solace I Guess: Updiggin’

 

Locatie

Dit evenement vindt plaats voorafgaand aan de muziekvoorstelling Updiggin’. De voorstelling staat gepland op zaterdagavond 9 en zondagmiddag 10 september in De Kimme in Zuidlaren.
Adres: E 70, 9471 KA Zuidlaren

Reserveren en meer informatie

Kaarten voor het theater- en kampeerweekend kosten in de voorverkoop 8,00 euro. De kaarten kunnen worden besteld via info@theaterdekimme.nl. Aan de deur kosten de kaarten twee euro meer. Met een ticket heb je toegang tot het kampeerweekend en beide voorstellingen. Reserveren kan nog tot 1 september! Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan een barbecue (€7,50) en het ontbijt (€3,50). Vermeld in je aanmelding waar je gebruik van wilt maken.

Meer informatie
Actuele informatie over de voorstelling is te vinden via www.solaceiguess.com en via Facebook (www.facebook.com/solaceiguess/). Vera, een van de personages uit de voorstelling, is te volgen op Instagram www.instagram.com/veravanupdiggin/.