Co-productie Gouden Haas en PeerGrouP – Kopland

Tijdens het FestiValderAa in Schipborg spelen theatergezelschappen Gouden Haas en PeerGrouP de poëtische en beeldende locatievoorstelling ‘Kopland’. De voorstelling is geïnspireerd op de levenslange zoektocht van dichter Rutger Kopland naar de werking van ontroering. De voorstelling staat op zaterdag 8 en zondag 9 juli op het programma.

Een voorstelling als een gedicht

Niet de tijd gaat voorbij,
Maar jij, en ik
Rutger Kopland

Herken je dat? Het zingen van een merel in de vroege ochtend. Dat je even stilstaat en denkt: ‘Ja, dit ken ik, dit moment is ouder dan ikzelf. Dit is er altijd geweest en zal er nog zijn als ik er niet meer ben.’ Volgens dichter Rutger Kopland zijn het dit soort kleine dingen in het leven die ontroering kunnen oproepen. Een onverwacht moment dat je overvalt en waarin het lijkt of de wereld heel eventjes haar sluier optrekt en iets van haar geheim blootgeeft.

Kopland is een poëtische en beeldende locatievoorstelling geïnspireerd op de levenslange zoektocht van dichter Rutger Kopland naar de werking van ontroering. Aan de hand van zijn poëzie dwaalt het publiek door het hoofd van Kopland en wordt het meegenomen in het verlangen te begrijpen wat nog onbegrepen is.

Rutger Kopland (1934-2012) is een van Nederlands meest gelezen dichters. In een onnadrukkelijke en observerende stijl belicht hij thema’s als verlangen, herinnering en voorbijgaan. Kopland vond zijn inspiratie veelal in het landschap en de natuur. Zijn favoriete plek was het beekdal van de Drentsche Aa bij Schipborg.

regie Gienke Deuten, scenografie Sjoerd Wagenaar, teksten Rutger Kopland, spel Maureen Teeuwen en Erwin Boschmans, compositie Jaap van Keulen, dramaturgie Dorine Cremers, kostuums en rekwisieten Annemarie Klijn, techniek Roy Vermeer, uitvoering decor Myrthe van Eizenga, productie Annemarie Wijnberg en Hinke Beekman, met dank aan Ineke en Ruth van den Hoofdakker, Esther Dikkers

 

Locatie

Dit evenement vindt plaats tijdens het FestiValderaa. De voorstellingen staan gepland op zaterdag 8 en zondag 9 juli.
Adres: Borgweg in Schipborg

Meer informatie

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op de website van het FestiValderAa. Daar vindt u ook de kaartverkoop voor dit evenement.