OpeningsFesTYval bij de RLS in Eelde

Vrijdagavond 12 mei wordt het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo op feestelijke wijze geopend. Tijdens deze spetterende openingsshow wordt dans gecombineerd met een lasershow en verschillende video-elementen.

De show duurt ruim een half uur en sluit volledig aan bij de locatie van het openingsspektakel. De opening van het culturele jaar vindt namelijk plaats bij de Rijksluchtvaartschool (RLS) op Groningen Airport Eelde. Bij de productie zijn 20 selectiedansers van Het Danskwartier, 2 professionele danseressen en 3 choreografen betrokken. DTL Lasertechniek is verantwoordelijk voor de lasershow en voor de beelden wordt samengewerkt met videograaf Roger Muskee. Tijdens de show is een prominente rol weggelegd voor het werk van kunstenaar Bart Van der Leck en de RLS, aangezien de makers van de show het gebouw als uitgangspunt nemen.

Project: Openingsshow van het culturele jaar met dans, laser en video-elementen

Planning & looptijd: De openingsshow begint op vrijdag 12 mei 2017 om 20:30 uur.

Locatie

Dit evenement vindt plaats bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Het openingsFesTYval begint op vrijdag 12 mei om 20:30 uur. Op dezelfde dag wordt hier ook een symposium over kleur georganiseerd.

Meer informatie

Meer weten over het openingsspektakel? Lees hier het interview met de choreografen van dansschool Het Danskwartier. En nieuwsgierig geworden naar het werk van Bart van der Leck? Op onze website vind je de ontwerpen van de RLS en meer informatie over de kunstenaar waar tijdens het culturele jaar werk van wordt tentoongesteld in de Rijksluchtvaartschool in Eelde.