10 september: Pedaal Vocaal

Pedaal Vocaal is dé korenfietstocht in Noord-Drenthe. Dit jaar vindt het bijzondere en muzikale evenement op zondag 10 september plaats.

Pedaal Vocaal is een evenement in het stroomdalgebied De Drentsche Aa. De korenfietstocht vindt iedere tweede zondag van september plaats. Dit jaar is dat op 10 september. Pedaal Vocaal draait om lekker fietsen en genieten van het prachtige landschap, terwijl je op mooie muziek wordt getrakteerd. Tijdens de fietstocht treden namelijk verschillende koren op. Pop, klassiek, wereldmuziek, gospel, musical, jazz, kleinkunst, a capella of met pianobegeleiding. Alle genres komen voorbij tijdens de concerten die rond de 25 minuten duren. Tussen 11.00 en 17.00 uur treden de koren op, ieder koor twee keer op verschillende locaties.

Tijdens Pedaal Vocaal kan iedere deelnemer zijn of haar eigen route bepalen. De bijzondere locaties waar wordt opgetreden liggen allemaal op fietsafstand van elkaar. In het uitgebreide programmaboekje is een schema met de optredens te vinden en een duidelijke routekaart. De locaties zijn ook met de auto te bereiken.

Toegangskaarten
Toegangskaarten voor Pedaal Vocaal zijn verkrijgbaar via de website. Voor €15,00 euro fiets je door een prachtig gebied en kun je zoveel concerten als je maar wilt bezoeken. Per bezoeker wordt één euro gedoneerd aan het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Locatie

De locatie is afhankelijk van het punt waar je start. Meer informatie over het evenement en de fietsroute is te vinden op de website.

Kaarten

De toegangskaarten voor het evenement zijn te bestellen via de ticketshop op de website. Daar kun je ook terecht voor het huren van fietsen en e-bikes.