Tynaarlo als culturele gemeente
Wethouder Miriam van Dijk blikt vooruit

Tynaarlo is in 2017 en 2018 de culturele gemeente van Drenthe. Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan theaterproducties over het Meisje van Yde en Berend Botje en aan tal van andere culturele evenementen die Tynaarlo nadrukkelijk op de kaart moeten zetten. Cultuurwethouder Miriam van Dijk blikt vast vooruit op het culturele jaar. ,,Wij hebben het geraamte neergezet, het culturele veld bepaalt nu hoeveel vlees er op de botten komt.”

Door Ronald Veenstra

wethouder-miriam-van-dijkNadat Miriam van Dijk in 2014 was aangetreden als wethouder van cultuur van Tynaarlo, maakte ze een rondgang langs de dorpen om kennis te maken met de gemeente. Ze stond versteld van de vaak spannende verhalen die ze te horen kreeg. Of het nu gaat om de Ridderorde van Bunne, de mysterieuze vondst van 153 kinderlijkjes onder de hervormde kerk in Vries in 1946 of het wereldberoemde Meisje van Yde: iedere plek heeft z’n eigen verhaal. ,,Er gingen gelijk allerlei radertjes draaien. Ik vond het zó bijzonder dat ik gelijk dacht: hier moeten we iets mee doen. Ik ben wel eens op het Robin Hood Festival in Sherwood Forest in Engeland geweest. Het verhaal van Robin Hood staat daar natuurlijk centraal. In deze regio schreeuwen we het misschien niet van de daken, maar zulke verhalen hebben wij óók.”

Bron: Oostermoer Noordenveld

Meer lezen? Het gehele interview met wethouder Miriam van Dijk kunt u vinden op de website!

Locatie

De ‘FesTYvals’ vinden plaats in de hele gemeente Tynaarlo. Meer over de activiteiten en de locaties.

Meer informatie

Het volledige interview met cultuurwethouder Miriam van Dijk is ook te lezen op deze website.
Wilt u meer weten over het programma en het culturele jaar? Lees dan de vijf vragen over Tynaarlo als culturele gemeente!