Terugblik optreden Charmantykoor

Het is inmiddels al even geleden, maar op 13 mei vormde het optreden van het Charmantykoor uit Eelde het eerste evenement van het reguliere programma van het culturele jaar. We blikken terug met koorlid Dineke Tholen.

Charmantykoor

Bron foto: Wethouder Miriam van Dijk

Slechts één dag na de officiële openingsshow bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde was het de beurt aan het Charmantykoor. Bij Museum De Buitenplaats in Eelde gaven zij een concert met nummers die aansloten bij de onderwerpen van het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo.

Speciaal voor het culturele jaar stelde het koor het concert uit. Normaal treden ze eind maart of begin april op. Dit jaar werd het halverwege mei. “Er zijn zo’n 135 bezoekers geweest”, vertelt koorlid Dineke Tholen tevreden. “De geprojecteerde beelden, de liedjes en het prachtige pianospel vormden een mooi geheel.”

Aangezien het thema van het concert ‘Historie met een knipoog’ was, had het koor een verteller geregeld, die de nummers aan elkaar praatte en achtergrondinformatie bij de onderwerpen gaf. Mensen konden op die manier meer te weten komen over de culturele schatten van de gemeente. “Vooral de nummers Tears in Heaven die we zongen voor het Meisje van Yde en Moon River die ging over de Drentsche Aa werden goed ontvangen. Ook de verteller die aanvullende informatie gaf deed het erg goed bij het publiek. En dat allemaal in de entourage van De Buitenplaats!”

Locatie

Dit evenement vond plaats bij Museum De Buitenplaats in Eelde.

Meer informatie

Meer informatie over het koor is te vinden op hun website.