‘Onvoorstelbaar wat muziek teweeg kan brengen’

Een fantastisch feest. Zo omschrijft Hanneke Wiersema het Koepeltjes Festival dat afgelopen weekend op het programma stond. Vanwege het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo was de zesde editie van het evenement in Eelde nóg feestelijker. Zo waren er optredens van inwoners uit de gehele gemeente en duurde het festival niet één, maar twee dagen lang.

Vanwege het culturele jaar stelde de organisatie het festival en alle podia beschikbaar voor inwoners uit de hele gemeente Tynaarlo. Het thema van de zesde editie was dan ook ‘CultuurHeel Tynaarlo’. “Fantastisch wat er al die dorpen rondloopt aan muzikaal talent”, blikt vicevoorzitter Hanneke Wiersema terug. “Het is echt bijna onvoorstelbaar wat muziek teweeg kan brengen en wat de verbindende kracht ervan is. Op vrijdag hadden we helaas veel last van regen, maar dat had helemaal geen invloed op de sfeer. Het was één groot feest.”

Twee dagen lang traden er verschillende artiesten op. Koren, dj’s en bands. Jong en oud, ervaren of voor het eerst op een podium. “Het is mooi om al die muzikale talenten een podium te kunnen geven. Daar doe je het toch voor.”

Ook konden bezoekers verschillende workshops volgen en was er een speciaal kinderplein. Op het Koepeltjes Festival kwamen tussen de 5000 tot 6000 bezoekers af. Of het evenement volgend jaar weer twee dagen duurt, durft Wiersema nog niet te zeggen. “Er kwamen veel leuke reacties op de activiteiten die we zaterdags overdag hadden georganiseerd. Het zou best mogelijk zijn dat we volgend jaar voor de zaterdag kiezen in plaats van de vrijdag. Maar daar moeten we het echt nog over hebben. We moeten eerst nog deze editie evalueren.”