Terugblik Hunebed in de Kieker

Op 20 en 21 mei stond in Tynaarlo Hunebed in de Kieker op het programma. Het was alweer de derde editie van het evenement, waarbij bewoners hun opritten openstellen voor bezoekers. We blikken terug met bewoonster Cynthia Schenk.

Hunebed in de Kieker

“We hadden er mooi weer bij”, vertelt bewoonster Cynthia Schenk enthousiast. “Er zijn zo’n 500 bezoekers geweest”. Hunebed in de Kieker is een tweedaags evenement waarbij bewoners van de Hunebedstraat in Tynaarlo hun opritten openstellen voor bezoekers. Op iedere oprit is wat te zien dat vertelt wat de bewoners drijft of beweegt. Activiteiten variëren van kunstenaars die live aan het werk zijn tot aan een theetuin. Tijdens het evenement wordt ook de nabijgelegen hunebed extra in het zonnetje gezet. De historische vereniging, het hunebedmuseum en Staatsbosbeheer werken allemaal mee. Hunebed in de Kieker werd op zaterdag 20 mei geopend door burgemeester Marcel Thijsen.

De derde editie van Hunebed in de Kieker stond in het teken van oude ambachten, zoals een klompenmaker en een vilster. Ook was er een schaapskudde, werden er rondleidingen gegeven en werden er verhalen verteld over het hunebed en de grafheuvel. Daarnaast konden bezoekers met een 3D-printer een hunebed bouwen en was er een 3D-puzzel van de hunebed in de straat. “Bezoekers vonden het erg leuk, vooral dat er ook wat voor de kinderen te doen was en dat we dit als straat gezamenlijk organiseren. Sommige mensen hadden niet eens de tijd om alles te zien”, lacht ze. “We organiseren dit evenement iedere twee jaar. We hopen dan ook op een Hunebed in de Kieker 2019!”

Op de Facebookpagina van het evenement staat een sfeerfilmpje, dat u kunt vinden via deze link.

Locatie

Dit evenement vond plaats in de Hunebedstraat in het dorp Tynaarlo.

Meer informatie

Meer weten over Hunebed in de kieker? Dat kan op de website van het evenement! Bent u op zoek naar meer informatie over het programma van het culturele jaar? Die vindt u hier!