High Tea Festival: ‘Zeker voor herhaling vatbaar’

High Tea Festival

Afgelopen weekend stond in Bunne het High Tea Festival op het programma. Hét festival voor zoetekauwen en theeliefhebbers en het eerste High Tea Festival in Nederland. Drie dagen lang proeven, beleven en genieten. We spraken met organisator en theesommelier Marloes Bodewes.

Chocolade, taarten en diverse theeproducten. Maar ook kookboeken, tafellinnen, bakaccessoires en serviezen. Tijdens het High Tea Festival kwam je oren en ogen tekort. Maar het bleef niet bij het aanschouwen van al dat lekkers. Bezoekers konden ook deelnemen aan verschillende workshops, demonstraties en proeverijen. Daarnaast was er een grote rol weggelegd voor cultuur en muziek. Zo werd onder meer het verhaal van de Ridderorde van Bunne verteld. “We hadden een biechtstoel als knipoog naar het klooster dat vroeger in Bunne stond”, legt organisator Marloes Bodewes uit. “Zo konden we het verhaal van de Ridderorde vertellen. Daarnaast ging het poppentheater voor kinderen ook over dit onderwerp.”

Op het festival kwamen ruim 2500 mensen af. En dat stemt de oprichtster van www.highteawereld.nl meer dan tevreden. “Het is toch de eerste keer dat je zoiets organiseert. Je weet niet wat je kunt verwachten. Maar met dit aantal zijn wij heel tevreden.” Komt er volgend jaar weer een High Tea Festival? “Absoluut”, antwoordt Bodewes resoluut. “Het was super. Echt geweldig. De intentie om volgend jaar wederom een High Tea Festival te organiseren is er zeker. We hebben veel positieve reacties gekregen. Het was zeker voor herhaling vatbaar.”

Het High Tea Festival gemist, maar toch nieuwsgierig geworden? Het Dagblad van het Noorden bezocht het High Tea Festival en maakte er de volgende impressie.