Terugblik Bonifatiusfestival:
“De kracht van samenwerking zag je terug”

Op 10 en 11 juni vond in en rond de Dorpskerk van Vries het Bonifatiusfestival plaats. Twee dagen lang stonden er een groot aantal activiteiten op het programma. Van een symposium tot aan een theaterstuk en een oecumenische kerkdienst. We blikken terug met predikant Bert Altena.

“We zijn als organisatie ontzettend tevreden. Het was een heel geslaagd weekend met prachtig weer”, begint predikant Bert Altena. “We hebben ook alleen maar positieve reacties gekregen.” De Protestantse gemeente Vries organiseerde het Bonifatiusfestival samen met lokale partners als de Historische Vereniging ‘Oud Vries’, de Vereniging voor Volksvermaak Vries en de ondernemersvereniging.

Op zaterdag 10 juni stond er ’s ochtends eerst een symposium op het programma. Daarna volgden onder meer een wandel- en fietstocht, een theaterstuk en een muzikaal programma. Op zondag werd er een oecumenische viering gehouden en werd de uitslag van de kunstwedstrijd rondom de verbeelding van Bonifatius bekend gemaakt.

De publieksprijs ging naar Hilde Zuurd. Zij kreeg van de 120 uitgebrachte stemmen, de meeste. Zuurd maakte met acryl op canvas een verbeeltenis van 100 bij 100 cm van de missionaris. Mathilde Leonore werd door de jury uitgeroepen tot winnaar. Zij maakte op een doorsnede van een boomstam met acrylverf haar verbeeltenis van Bonifatius.

Altena geeft aan van ieder onderdeel genoten te hebben, maar vooral het theaterstuk is blijven hangen. “Daarin zag je echt de kracht van samenwerking terug. Mensen die elkaar helemaal niet kenden, maakten samen iets heel moois. Dat was fantastisch.” Hoewel de aanleiding van het Bonifatiusfestival het culturele jaar is, staat Altena wel open voor een eventueel vervolg. “Deze formule om samen wat te organiseren smaakt wat mij betreft naar meer!”

Bonifatiusfestival   Bonifatiusfestival

Locatie

Dit evenement vond plaats bij de Dorpskerk in Vries.