‘Hoe leuk is het om je eigen biertje te hebben?’

Wethouder Miriam van Dijk was deze week te gast bij bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen. Zo mocht ze hop aan het eerste brouwsel in de koperen ketels van de brouwerij toevoegen en hielp ze mee met het scheppen van de bierbostel. Maar waarom? In april komen Festyvals en Maallust met een eigen biertje.

Het brouwsel in de koperen ketel is namelijk het resultaat van een mooie samenwerking tussen horecaondernemers uit Tynaarlo, Festyvals en Maallust. “Waar bouw je nou het beste een feestje mee”, vraagt wethouder Miriam van Dijk zich hardop af. De cultuurwethouder is te gast bij bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen, waar ze komt kijken hoe het met het brouwsel gaat. “We hebben een jaar lang straks allerlei mooie Festyvals. Daar hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken bij. En hoe leuk is het dan om je eigen biertje te hebben?”

Ook de bierbrouwerij was meteen enthousiast toen ze werden benaderd. “We hebben net een nieuwe lijn aangelegd en brouwen nu een specifiek biertje voor Festyvals”, legt Bert Pathuis van Maallust uit. “Wij vinden het leuk om te doen en het is mooi dat we zo wat kunnen betekenen.” De bierbrouwerij ligt dan wel niet in de gemeente Tynaarlo, een groot gedeelte van de ondernemers die betrokken zijn bij Maallust, wonen wel in de gemeente.

600 liter
Niet alleen Maallust staat achter het idee, ook het grootste gedeelte van de ondernemers uit de gemeente heeft nu al aangegeven het biertje straks te willen schenken. “Na één week konden we al 600 liter bestellen”, zegt Van Dijk. “Het is heel tof om hier nu te zijn. Het is leuk en bruisend, net als de Festyvals straks.”

Over een paar weken vindt de lancering van het biertje plaats en wordt ook de naam van het brouwsel bekend gemaakt.

Locatie

Bierbrouwerij Maallust is gelegen aan de Hoofdweg in Veenhuizen.
Adres: Hoofdweg 140, 9341 BL Veenhuizen

Meer informatie

Meer informatie over het programma van het culturele jaar kunt u vinden op onze programmapagina!