Juli én augustus: Nieuwe Beeldenstorm
in de Bonifatiuskerk

Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo organiseert gevarieerd programma in Vries

Deze zomer organiseert kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo een uitgebreid en gevarieerd programma in de Bonifatiuskerk in Vries. Tijdens het project ‘Nieuwe Beeldenstorm in de Bonifatiuskerk’ zijn er twee maanden lang iedere dag activiteiten.

Tot en met 3 september is de Bonifatiuskerk daarom iedere dag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend. Bezoekers kunnen er terecht voor wisselende exposities, theaterstukken en de toren van Babel. Daarnaast gaan verschillende kunstenaars van de kunstenaarsvereniging ‘live’ aan het werk in de kerk. Publiek is hierbij van harte welkom om het werk te komen aanschouwen of om een praatje te komen maken met de kunstenaar.

Expositie en toren van Babel
Vanaf half juli wordt er samen met bezoekers en kinderen gewerkt aan de toren van Babel. De toren wordt gebouwd met papier. De bouw wordt begeleid door twee kunstenaars die vooral in de weekenden aanwezig zijn. Daarnaast is er iedere twee weken een andere expositie in het koor en schip van de kerk te zien.

– 30 juni t/m 12 juli: ‘Panorama Het Paradijs’ van Eske Koetje en werk van Gerda Veldman
– 13 juli t/m 26 juli: werk van Peter Tholen en Lia Vriend
– 27 juli t/m 9 augustus: werk van Maya Vermeulen en Mare Sliedrecht
– 10 augustus t/m 23 augustus: werk van Klaas Bil en Bernhard van Loon
– 24 augustus t/m 3 september: werk van Grietje van der Broek en Jose Geertzen

Theaterstukken
In juli staan er ook verschillende theaterstukken op het programma. Op 16 juli speelt theatergroep ‘de Gastspeler’ het stuk ‘Zeg maar Molière’, een muzikale en humoristische voorstelling. ‘Zeg maar Molière’ gaat over een rijke man op leeftijd die wil trouwen met een veel jongere vrouw. Op 22 en 23 juli speelt ‘Pas gemaaid Gras’ de voorstelling ‘De zomer is hier’, dat ook ongeveer 30 minuten duurt. In dit theaterstuk wordt het leven aan de kaak gesteld.

Locatie

De verschillende activiteiten vinden plaats in en om de Dorpskerk in Vries.
Adres: Brink 3, 9481 BE Vries

Meer informatie

Meer informatie over alle activiteiten van VanTyNaarLo tijdens het culturele jaar is te vinden in de informatiegids die ze hebben gemaakt.