Dennenoord theater- en kampeerweekend: ‘Zeer geslaagd’

Kamperen op het terrein van Dennenoord en genieten van de voorstelling Updiggin’. Het kon tijdens het Dennenoord theater- en kampeerweekend, het tweede weekend van september. We blikken terug met Rosa Veldman, als marketeer betrokken bij het project en de muziekvoorstelling.

“Het was erg leuk en we hebben veel positieve reacties gehad”, blikt Veldman terug op het weekend. Op 9 en 10 september stond in De Kimme in Zuidlaren de muzikale detective Updiggin’ op het programma. De muziekvoorstelling maakte onderdeel uit van het Dennenoord theater- en kampeerweekend, georganiseerd door Lentis. De voorstelling trok beide dagen ruim 100 bezoekers.

Updiggin’ gaat over de blanke jongen Patrick, die tijdens zijn jeugd in Afrika ziet hoe zijn moeder wordt vermoord. Hij wijst een donkere man aan als dader, de vader van zijn schoolvriendin Alice. Alice’ vader wordt ter dood veroordeeld, maar of hij schuldig is, is nog maar de vraag. Eenmaal volwassen heeft Patrick zijn verleden in Afrika diep begraven, totdat Alice hem opeens brieven begint te schrijven… Updiggin’ is een multimediaal theaterspektakel waarin het publiek in anderhalf uur tijd een wereldreis maakt naar Afrika. Met de muzikale begeleiding van de band Solace I Guess werd het publiek ondergedompeld in een wereld vol rock, jazz en soul, allemaal met een Afrikaans tintje. Een toegankelijke, maar indringende en toch ook blijmoedige voorstelling over (on)gelijkheid en het belang om naar elkaar te luisteren, uitgevoerd een virtuoze combinatie van muziek, zang en spel.

Bezoekers van de voorstelling waren vanaf zaterdagmiddag welkom om hun tentje op te zetten in de prachtige tuin van Dennenoord. Veldman sliep zelf ook op de speciale camping: “Hoewel het ‘s nachts flink koud was, was het allemaal heel goed georganiseerd door Dennenoord.”De weersvoorspellingen leken niet heel gunstig, maar dit bleek gelukkig mee te vallen. “Het was droog en zonnig. We hebben genoten van een geweldige barbecue en de volgende ochtend van een heerlijk ontbijt. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend!”