Dansers Danskwartier klaar voor OpeningsFesTYval

Op vrijdagavond 12 mei openen dansers van dansschool Het Danskwartier uit Zuidlaren het culturele jaar tijdens de spetterende openingsshow bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde. In de show wordt dans gecombineerd met een lasershow en verschillende video-elementen.

Al maanden zijn de 20 selectiedansers en 2 professionele danseressen bezig met het instuderen van de verschillende choreografieën. Met nog een paar weken voor de boeg is het nu tijd om de puntjes op de i te zetten. Trots staat dansdocente en eigenaresse van het Danskwartier, Christel Kroese, vanaf de zijkant naar haar dansers te kijken. De groep dansers, veelal tussen de 13 en 16 jaar oud, is er klaar voor.

Zo ook Vera van Engeland (16). “We zijn wel wat gewend natuurlijk, aangezien we ieder project afsluiten met een uitvoering, maar dit is toch wel anders. Dit is echt voor de opening.” De openingsshow vindt plaats bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Tijdens de gehele show is dan ook een prominente rol weggelegd voor de RLS en kunstenaar Bart van der Leck. Dankzij Van der Leck kreeg het gebouw onder meer de bekende rode, gele en blauwe kleurvlakken. “De verschillende dansen passen echt goed bij de kleuren, net als de kleding die we gaan dragen.”

Laten zien hoe leuk dansen is
Hoewel ze als groep regelmatig optreden, vindt Vera het komende optreden toch wel spannend. “We hebben maar één keer om te laten zien wat we kunnen, dus het moet gelijk goed. Maar we vinden het bovenal heel erg leuk. Meestal komen vooral ouders en bekenden kijken, nu kunnen ook anderen zien hoe leuk dansen is”, besluit ze.

De gratis tickets voor de openingsshow zijn te bestellen via de website www.Festyvals.nl en in het gemeentehuis in Vries.

Locatie

Dit evenement vindt plaats bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Het openingsFesTYval begint op vrijdag 12 mei om 20:30 uur.

Meer informatie

Meer weten over het openingsspektakel? Lees hier het interview met de choreografen van dansschool Het Danskwartier. En nieuwsgierig geworden naar het werk van Bart van der Leck? Op onze website vind je de ontwerpen van de RLS en meer informatie over de kunstenaar waar tijdens het culturele jaar werk van wordt tentoongesteld in de Rijksluchtvaartschool in Eelde.