‘Het wordt gewoon echt heel erg leuk’

Op zaterdag 13 mei treedt het Charmantykoor uit Eelde-Paterswolde op in Museum De Buitenplaats in Eelde. Speciaal voor ‘Festyvals’ stelden ze hun concert uit en bedachten ze een programma vol liedjes die aansluiten bij het culturele jaar.

“De alten zetten hem in op…”, klinkt het door de repetitieruimte in Ons Dorpshuis in Paterswolde. Zo’n 56 mannen en vrouwen zitten in een halve cirkel, geconcentreerd in zwarte mappen te kijken. “Leg het accent op som…”, corrigeert dirigent Douwe Ettema. Naast concentratie laten de ingespannen blikken ook iets anders zien, namelijk plezier. En laat dat nou juist bij het Charmantykoor voorop staan.

Nog ruim een maand hebben ze. Dan treden ze op bij Museum De Buitenplaats in Eelde. Op zaterdag 13 mei vormt het concert van het Charmantykoor het eerste evenement van het reguliere programma van het culturele jaar. Slechts één dag na de officiële Openingsshow bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Speciaal voor het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo hebben ze het concert uitgesteld. “Normaal treden we eind maart of begin april op”, licht voorzitter Manya van der Meulen toe.

De voorbereidingscommissie van het koor heeft speciaal voor het concert nummers gekozen die passen bij de locaties en de onderwerpen van het culturele jaar. Tijdens het concert zullen nummers als ‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton, ‘Laot mij mar lopen’ van Daniël Lohues of smartlappen als ‘De Dievenwagen’ te horen zijn. Het koor wordt begeleid door pianist Rop Haverkort en tijdens bepaalde nummers tevens door een gitarist.

Aangezien het thema van het concert ‘Historie met een knipoog’ is, zal er ook iemand zijn die de nummers aan elkaar praat en achtergrondinformatie bij de onderwerpen geeft. “Zo komen mensen meer te weten over de culturele schatten van de gemeente”, legt koorlid Dineke Tholen uit. “Het wordt gewoon echt heel erg leuk”, vult Nelly Nieuwenhuizen aan.

Locatie

Het concert vindt plaats bij Museum De Buitenplaats in Eelde.
Adres: Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over het Charmantykoor? Bekijk dan hun website!