BUOG is op zoek naar sport, -buurt, -muziek, -dans en toneelverenigingen die samen met ons Berend Botje weer thuis willen onthalen in Zuidlaren op 29 september a.s.

Samen met 350 schoolkinderen uit Zuidlaren, muzikanten, sportclubs, buurtverenigingen, ondernemers etc. willen we Berend Botje onthalen in Zuidlaren op 29 september. In een processietocht door Zuidlaren brengen we hem naar zijn laatste rustplaats in de locatievoorstelling Berend Botje Retour.

Je kan je nu aanmelden om deze unieke gebeurtenis mee te maken en tegelijkertijd je club of vereniging tonen aan het publiek.
Op 21 juni a.s. is er een speciale avond waar alle clubs uitleg krijgen wat er gaat gebeuren. Wil je er bij zijn? Graag aanmelden bij: Ruthtervoort@buog.nl

Uit eerdere berichtgeving:

Het project Berend Botje Retour bestaat uit drie onderdelen.
Het eerste deel bestaat uit het maken van een kunstwerk door kunstenaars uit Zuidlaren en Tallinn op de plek van zijn graf: de ziel van Berend Botje.
Het kunstwerk wordt gemaakt door Gea Koopman, Kitty Boon en Anneliet van Beelen. Coördinatie van de educatie en participatie met de schoolkinderen in Zuidlaren doen Janneke Gelling en Binie Bos. Zij zijn allen lid van de professionele kunstenaarsvereniging VanTynaarLo.

Het tweede deel bestaat uit het terugzeilen van het kunstwerk weer naar huis om hem in processie binnen te halen in Zuidlaren en ritueel ter aarde te bestellen. Einde discussie waar Berend Botje gebleven is!

Het derde onderdeel wordt gevormd door de intocht op 29 september in Zuidlaren en deze processie gaat over in een spectaculair vuur en vlam hoogtepunt met strijdende graafmachines en medewerking van toneelgroepen, zangers, dansers en muzikanten, waarin alle Berend Botjes strijden om hun gelijk.

BUOG
Pieter Stellingwef, regisseur
Kees Botman, vormgever